(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2010-09-20

(107) Vilniaus vaizdai, vii

Kad gelžbetoninis monstras Konstitucijos prospekte (nr. 21?) šviesėja, pastebėjau daugiau kaip prieš savaitę. Kartą net vaikiną ir merginą mačiau viename iš atsiprašant balkonų. Reikėjo tikėtis, kad kažkas bręsta. Ir va šįryt važiuodamas darban žiūriu – ogi propelerių pristatyta (savaitgalį?). Ir statinys atgijęs, gali jį skaityt kaip nori: poetingai (čia gyvena tik vėjas), žaliai (atsinaujinanti energija visur aplink mus) ar kitaip.
Nežinau:
1) kam priklauso šis nekilnojamasis turtas;
2) kas ir kodėl monstrą pavertė gyvu objektu?
Antras klausimas, aišku, svarbesnis. Gal žinot?
Bet kad ir kas tai padarė – šaunu, ačiū!

8 komentarai:

  1. Kandidatai į aukas. Tuose griuvėsiuose neišvengiamai anksčiau ar vėliau kas nors žus. Tik tada bus susigriebta, kad laikas kaip nors rast būdą tai nugriaut. Menkas šaunumas žūti dėl tokio reikalo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, nesu statybų ekspertas, bet nelabai panašu, kad ruoštųs griūt. O dėl galimo nugriovimo, ne šiaip sau paklausiau, kieno tai nuosavybė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuosavybė tai buvo "Visasąjunginės Lenino komunistinio jaunimo Sąjungos" (komjaunimo). Tai turėjo būti firmos "Sputnik" viešbutis. ("Sputnik" buvo komjaunuoliškas "Inturisto" analogas).

    Dabar tai, turbūt, skaitosi valstybės turtas. Taigi, kol neatsiras norinčių (galinčių) pirkti sklypą ir jame ką nors naujo budavoti- pašalint esamus griuvėsius lyg ir nėra kam.
    O kaip tie sklypai tokioj brangioj vietoj pardavinėjami (skirstomi, atidavinėjami), galima tik spėlioti. Tamsi paslaptis, visuomenei apie tokius dalykus žinoti nesveika. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bet ar tai iki šiol valstybės nuosavybė? Ar niekas nėra „privatizavęs“ seniai seniai už kokius investicinius čekius ar pan.?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man buvo tas "pastatas" gražus ir be propelerių, o dabar tai visai... Ir dar šalia lietuviškų dangoraižių:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas2012-02-07 19:57

    Skelbiam aukcioną, kas kiek siūlo už monolitkę?
    Pirksiu už 100 LTL už žemę mokėsiu atskirai.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas2012-02-07 20:03

    PS.: Savininkas greičiausiai yra „Schage Real Estate“

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mielasai Anonime, vargu ar čia, šitam tinklarašty, geriausia vieta skelbt aukcioną – vargu ar sužinos norintieji varžytis:) Kita vertus, regis, jau šis tas planuojama ten daryti, tik kol kas viskas svajonėse.

    AtsakytiPanaikinti