(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2010-09-11

(101.2) Iš atostogų: šiukšliotyra

Nemėgstu pajūry drybsot prieš saulę. 5 min, ir imu jaustis labai kvailai – lyg koks prieš saulę norimas iškept kiaušingalvis. O va slampinėt, žiūrinėt – vienas malonumas. Nes gali užsiimt mėgstamu „mokslu“ (nors galima rašyt ir be kabučių) – archeologija be kastuvo, šiukšliotyra (taip taip, turėtų būt šiukšlėtyra, bet tada kiltų garsinių asociacijų su dailėtyra, o noris, kad sietųs su šaltiniotyra).

„Tyrimo“ pavyzdys
Ties Bigauņciemo ir Lapmežciemo riba rodyklė siūlo sukt į Kupskalnu dabas parką, o už jo – pajūris (žemėlapy tyrimo vieta paspalvinta raudonai). Kaip, be kita ko, rūkantis ir skaitantis, pateikiu šių sričių radinius su komentarais.
Lietuvoj oficialiai pardavinėjamų cigarečių pakelio nerasta, du – Latvijoj ir vienas su rusiška banderole. Rusiškai siūloma išlošt kelionę Paryžiun, o latviškai, kad rūkančiojo laukia ligoninė arba lavoninė. Beje, latvių pasirinktasis radikalusis antireklamos būdas su spalvotom nuotraukom veikia – kelis pakelius teko pirkt, ir kiekvienąkart traukiant cigaretę akis vis užkliūna už vaizdelio: atitinkama mintis sukirba galvoj.


Aptiktos dviejų laikraščių liekanos. Abu lietuviški – Vakaro žinios ir Panevėžio tiesa. Respublikos ir Lietuvos ryto leidinių grupės skaitytojai vienodai šiukšlina – 1:1. Ar jie buvo skaityti, ar į juos kas nors buvo susukta
Papildai

Mintaujos pilies parkas. Vaizdo pavadinimas: „Rugpjūčio pradžia – vestuvių metas“.
Dešinėj esanti nuotrauka padaryta plaukiant Jūra. Nežinau, kokį komentarą galima būtų pridurt. Tas kabantis „Maximos“ maišelis prilygta rodomam viduriniam pirštui. Kam? Visiems, kas nenori, kad visa Lietuva taptų šiukšlynu? (Per skambu, nors mintis lyg ir ta.)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą