(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-10-04

(521) Dėl juoko: ko trūksta Vilniui iki tikros sostinės?

Šiąnakt nubudau apie ketvirtą. Taip vis dažniau atsitinka, nieko čia nepadarysi. Sugulovė „Svoboda“, regis, apie tai, kad человек имеет право šneka, o gal ir kitos laidos pabaiga, nesvarbu.
Ir atplaukė iš atminties per tą patį radiją cituota mintis, esą Petrapily visko yra, tik dramblio trūksta, artimiausias – Taline (iš ryto pasitikslinau: „...в Петербурге есть и аэропорт, и полотна Матисса, и губернатор Полтавченко, а слона – нет. Ближайшие к Петербургу слоны – Карл, Финн и Дрой, живут в Таллине“).
Ir pagalvojau: iš laikinosios sostinės visos svarbiausios valstybės įstaigos persikraustė Vilniun. Tik zoologijos sodas liko Kaune (gal kas dar prisimenat: „Kaunan, Kaunan – zoologijos sodan; / Ledų, ledų – ir vėl kaiman“).
Ir Ryga turi savo zoologijos sodą (esu buvęs), ir Talinas (net su trim drambliais), o Vilnius – ne. Netikrinau, bet greičiausiai beveik visose sostinėse yra zoologijos sodai. Taigi štai ko trūksta, kad Vilnius taptų tikra sostine, ne prastesne negu kitos. Prezidentūros, Seimo ir Vyriausybės rūmų negana.

5 komentarai:

  1. Prakeikto smetoninio režimo reliktas. Bet jie ten jau vos gyvi, vegetuoja vos vos tas Kauno sodas. Gyventojai per biedni išlaikiti tokį sostapilinį reiškinį. Jiems reikėtų apsispręsti ar broliai Lavrinovičiai geriau miestui ar drambliai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, žinau, kad Kaune tiems žvėrims beigi kitiems padarams ne pyragai, tik va nežinojau, kad bus tas koncertas; norėjau pridurt įrašo pabaigoj, Zuoką turėdamas galvoj: Mere, pirk dramblį, Dėl juoko, aišku.

      Panaikinti
  2. Buvo Vilniuje net trys drambliai . Apie 1960 metus Serekiškių parke buvo toks fontanas http://www.satenai.lt/?p=1568 Taigi, Mere, grąžink tris dramblius..... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2013-11-20 16:42

    Briuselis irgi neturi zoologijos sodo, bet yra vienas Antwerpene uz 50 km nuo Briuselio

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinių spraga, ačiū, kad užpildėt. Juokais pagalvojau: o gal tai pagrindimas kartais pasitelkiamo posakio, esą lietuviai ramūs kaip belgai? Ramūs, nes sostinėse nėr zoologijos sodų? :)

      Panaikinti