(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-08-21

(497) Susieji – ir [šypteli], xvi

Praeitų metų pradžioj įdėjau tris Sigito Gedos nuotraukas. Prie vienos, va šitos, prirašiau:
       Ar visada Geda pasirašinėdamas savo knygas taip liežuvį iškišdavo?
       Keli kadrai yra, o liežuvis vis iškištas:)
Fotografuota 2005-02-13.
O 2005-02-19 Sigitas Geda savo kasdienrašty užfiksavo:
       Virgis Stakėnas apie savo senelį:
       – Jis tvirtai tikėjo droždamas grėblį, kad jeigu dirbi iškišęs liežuvį, grėbliakotis (ir jo galva) išeis daug geriau... (ŠA, 2007-04-07)
nuotrauka buvo skelbta lrytas.lt
(atsiprašau dėl kokybės – printscreenas)
Gal tai ir ne tiesa, bet baisiai noris manyti, kad būtent po Strazdelio dainų pristatymo per knygų mugę Stakėnas, bendraudamas su Geda, prisiminė savo senelį.

Prieduras (2013-09-13) apie susiejimus Kaip Ričardas Šileika žiūrėjo Eugenijaus Ališankos fotografijų parodą „Veidai ir akmenys / Peru signatūros“:
Mano akys šiose patraukliose svetimybėse (nes žodis „egzotika“ iš tiesų graikų kalboje ir reiškia svetimą, svetimšalį) įregi, aptinka, susiieško asociatyvias mano gyvenamojo ar gyvento konteksto artimas aplinkumas. [...]
Žiū, už moters nugaros įsitaisiusiu beždžionaitė žaviai iškišusi liežuvėlį. Ji nevalingu akimirksniu siete susisiejo su [—vg—] tinklaraštyje nufotografuotu Sigitu Geda. Lygiai taip pat iškištu liežuvio galu. („Kaip žiūrėti, kad (ne)pamatytum“, ŠA, 2013-09-13, p. 2)
Juokaujant: štai ir kaupiasi medžiaga studijai apie iškištą liežuvį. 

2 komentarai:

  1. Tamsta sena s blogeris, o žymų po tekstu nėra. Būtų visiems skaitovams paprasčiau jei padarytum. Pvz tris geras - protinga, poetiška, išmanu ir tris blogas - zyza, komunistas, kvailys.
    Kontaktas su skaitančiais būtų gyvesnis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gerb. collega, jei gerai supratau, patari padaryt kvadratėlius, kokius pas save esi pasidaręs: pats kvailys / nyku / gėda! / etc. Manai, kad kontaktas su skaitančiaisiais būtų gyvesnis. O aš tuo abejoju; išvis abejoju, ar varnelių dėliojimas vadintinas kontaktu. Jei kas nori, gali parašyt komentarą, į kurį galima būtų reaguot, va tada jau ir kontaktas išeitų, o kitaip...
      Na nežinau, nenoriu tų žymų daryt – ir tiek. :)

      Panaikinti