(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2016-10-24

(910) Pakeliui namo, xxxvi: apie paskutinę viltį pabendrauti

-4G → T-16; oras bjaurus, lyja, regis, ir kelias šlapias snaiges jau mačiau; Ruokytė turėtų būt visai nebloga kultūros ministrė; temsta; o Salienė? – nebus blogiau už Pitrėnienę, tikrai;  iš ryto girdėjau, kad saulė turėtų leistis apie šeštą, kaip tik dabar, nors kam tai žinot tokią dieną; kirsdamas Laisvės prospektą prisiminiau, apie ką buvau pagalvojęs tądien, kai laidojo Jurą Poželą.
Ir Kukulo kūnas sudegintas, ir Donskio, ir vis daugiau bus sudegintų, ir aš norėčiau; ir dingsta paskutinė viltis, kurią Jonas Strielkūnas dar puoselėjo:
Visi pavirsime į nieką.
Bet gūdy požemio gilaus
Gal atpažins dar sliekas slieką
Ir tartum brolis prisiglaus.
Be vilties, bet kažkaip gražiau: nebenaudojamus daiktus verčiau degint, o ne pūdyt.

8 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. O kas jau tokio kenksmingo susidaro degant mėsai ir kaulams? Nebent kostiumas ar suknelė iš kokios sintetikos. Be to, ant krematoriumo kaminų, regis, yra filtrai? Važinėjantis kasdien į darbą mašina, manyčiau, tikrai labiau užteršia orą negu vienąkart sudegintas :)

      Panaikinti
    2. Va jeigu į medį pasodintų.

      Panaikinti
    3. Ir dar turistus vis atvestų pasižiūrėt – taip, neblogas variantas, tik rūpesčių gali kilt per kokius valdiškus san. epidem. namus.

      Panaikinti
  2. Yra kas dar susigalvojo turėt apie tai "didžiai reikšmingą" nuomonę: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2016-10-26-paskelbta-instrukcija-del-palaiku-kremavimo/150516

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už nuorodą. Šyptelėjau skaitydamas: „Siekiant išvengti bet kokių panteistinių, natūralistinių ar nihilistinių dviprasmybių, draudžiama pelenus išbarstyti ore, žemėje ar vandenyje“ (tas nihilizmas, aišku, juokingiausias). Ar begalima išvengt dviprasmybių? Net jei jų gal ir nėr, stengiamės įžvelgti. Ar kapinės vienprasmiai sakrali vieta? Gal ir buvo, kai nekrikštus ir bedievius laidodavo kitapus tvoros.

      Panaikinti
    2. Įdomu ar, Bažnyčios požiūriu, leistina prisiduoti prozektoriumui? Nihilistinių dviprasmybių čia gal net daugiau.

      Panaikinti
    3. Manau, kai ką ir pats žmogus gali nuspręst, nors tas sprendimas ir būtų vertinamas kaip dviprasmiškas, tiek to :)

      Panaikinti