(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-07-31

(484) Iš atostogų, i: kaip tėvas kriaušes nuo paukščių gina

Prae scriptum. Per atostogas visokių įspūdžių prisigaudai. Pagalvoji, gal ir užfiksuoti juos būtų neprošal. Bet kad rimtesnių darbų krūva laukia. Todėl, jei pasiseks, bent šį tą smagesnio/įdomesnio pasistengsiu čia pateikti (ir jokių ataskaitų papunkčiui – iki gruodžio pabaigos dar toli).

iš tėvo sukauptų atsargų:
šita moldaviškai čigoniška muzika buvo išleista 1976-ais
Pradėsiu nuo labiausiai pralinksminusio dalyko.
Jokia naujiena, kad žmonės paukščius, pirmiausia špokus, nuo sirpstančių vyšnių ar nokstančių vaisių mėgina nubaidyt ant pagalių prikabinėdami nebereikalingų CD – ir sukiojas, ir blizga. Sako, šiek tiek padeda.
Tai va, nuvažiuoju per atostogas į Biržus aplankyt tėvų, žiūriu, ir tėvas sugalvojęs, kaip kriaušes nuo paukščių saugot. Neturėjo žmogus CD, tai ėmė ir prikabinėjo LP – ir ne tik įprastinių, bet ir tų lanksčiųjų (flexi disc).
Klausiu, ar padeda. – Padeda! Ir dar kaip, šitų labiau bijo negu tų blizgančių blynelių. Prie anų jie jau pripratę. Matai, kaip nereikia nieko išmest – žiūrėk, kaip prisigadijo. Ir dar atsargų turiu.

Reiktų didžiam melomanui Kęstučiui Navakui parodyt: LP – jėga!

3 komentarai:

  1. Bliamba, madingiausią dabar muziką špokams baidyti - balkaniškai čigonišką.
    Berazumiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šita balkaniškai čigoniška – iš atsargų, dar nesuskambus Biržų padangėj, o kokia baido – netikrinau (tėvas labai tvarkingai tuos pagalius prie šakų priraišiojęs)
      Matai, čia jau prioritetų reikalas, kas svarbiau: muzika ar kriaušės?

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2013-08-13 22:56

    Naujiena, nežinojau, kad padeda.:)

    AtsakytiPanaikinti