(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2010-08-13

(98) Dėl juoko: širdis ar pūslė?

Pasižiūrėjau tą baltijosširdį.lt. Dar vienas, mano manymu, beviltiškas bandymas sukurt prekės ženklą, kuris tiktų viskam (vienas iš VšĮ tikslų – „formuoti vieningą Lietuvos pristatymo identitetą“).
Juokingiausia, kad žmonės vilki marškinėlius su tuo ženklu. Tarsi būtų prekės, made in Lithuania; belieka prisilipint brūkšninį kodą.
Kita vertus, visai nekorektiškai siūloma pasisavint baltų paveldą, net neužsimenama apie brolius latvius.
Ir dar: jei Lietuva-širdis – didžiausias „organas“ („didžiausia iš trijų Baltijos šalių“), reikia kreiptis į medikus, nes:
Vienas pagrindinių miokardo hipertrofijos rodiklių yra širdies svorio padidėjimas. Normaliai vyrų širdis vidutiniškai sveria 300–350 g, moterų – 250–300 g. Dėl ilgalaikės hiperfunkcijos širdies svoris gali padidėti 2–3 ir daugiau kartų. [...] Labiausiai širdis padidėja esant sudėtinei (izotoninei ir izometrinei) miokardo hiperfunkcijai.
Va jei būtų pasiūlyta kas nors radikalesnio ir šmaikštesnio, pvz., LT – Baltijos pūslė (argi ne mūsų Prezidentūra daugiausia kartų apmyžta?), gal kas ir išdegtų. Juk skelbėmės norintys būt drąsi šalis?
P.S. Pasitelkti vaikus (net tėvams leidus) tokio ar panašaus pobūdžio  reklamose, manau, turėtų draust įstatymas – tai išnaudojimas.

 
P.P.S. Išgirdau per radiją, kad šiandien – tarptautinė kairiarankių diena. Mūsų diena. Sveikinu! Bent jau iškrypėliais nebevadinami esame (pradinės mokyklos mokytojas 1970-ais mane būtent taip tėvams apibūdino). Kad vis dėlto nesu visai beviltiškas, supratau per TV pamatęs, kaip pasirašo sutartį dešiniarankis Brežnevas ir kairiarankis Fordas (Vladivostokas, 1974-11-24). Deja, rašyt tikrąja ranka taip ir nebeišmokau.
Iki šiol prisimenu Irenos Gaidamavičienės 1982-ais Moksle ir gyvenime išspausdintą „Pagarbą kairiarankiškumui“ – bene rimčiausią tuolaik prasidėjusios mūsų reabilitacijos tekstą.
Nežinojau, kad yra ir Lietuvos kairiarankių klubas.

2 komentarai:

  1. Vis dėlto ir čia mes nepirmaujam - daugiausia apmyžtas Laisvės paminklas Rygoje, gal tiesiog todėl, kad anglų turistų ten lankosi tikrai daugiau negu Vilniuje. Tiesa, nežinau, koks suomių įdirbis Taline, sako, blaivybe jie ten nepasižymi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O gaila, net ir pretenzijų į Baltijos pūslę pagrindas trupa:)

    AtsakytiPanaikinti