(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-02-25

(418) Visiškai tarp kitko: apie vajų baigtį

Kalvarijų gatvės pati pradžia;
užfiksuota 2013-02-24 popiet
Požeminė perėja link Litexpo;
užfiksuota 2013-02-24 iš ryto (plg. jo kolegos atvaizdą)
Šiaurės Atėnų redaktorius/redakcija nusprendė, kad naujausiam kultūrinio savaitraščio numery (02-22) galima būtų supažindint skaitytojus su Michailo Gorbačiovo atsiminimų knygos fragmentu apie Sovietų Sąjungoj vykusią – ne, netiksliai pasakiau: vykdytą vad. antialkoholinę kampaniją.
(Sutrikau skaitydamas tokį išsamų pristatymą, kas yra Gorbis: kam man aiškina tai, ką žinau?! – Ir suvokiau: aš jau iš praeitis :) Bet nesuvokiau, kam tokius tekstus reikia skelbt ŠA.)
Kuo tas vajus baigės – prisimenam, o jaunuomenė, manau, tikrai gali atspėt net neskaičiusi tų Gorbio prisiminimų – šnipštu.

Vilniuj pilna plakatų, kviečiančių skaityt įvairiausio plauko literatūrą, – „Atversk knygą“ (kaip rašoma dešiniam apatiniam kampe). Ir kodėl man atrodo, kad ir po šito vajaus – kas neskaitė, tas ir neskaitys? Visų vajų tokia pat baigtis – šnipštas. Nebent: kai kas iš to pinigų užsidirba.

2 komentarai:

  1. Gorbio antialkoholinis vajus, jei teisingos mano žinios, buvo Šventasis Karas, kariautas matant, kaip prasigeria ir degraduoja (ar: prasigėrė ir degradavo [mirė?]) jo brolis alkoholikas, bei girdint dėl to priekaištingas motinos aimanas šalies valdovui. Tokiais atvejais karalių veiksmai labiau suprantami, tokie lyg ir žmogiškesni, nors dažniausiai iš anksto pasmerkti - kur jau ten, antialkoholizmas - Rusijoj... Kažkaip net nepadoriai skamba.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinojau tokio dalyko. Paieškojau. Teradau:
      [...] у Михаила Сергеевича был (и жив ли сейчас, не знаю) родственник, который является одновременно и писателем и алкоголиком. Это младший брат Раисы Горбачевой Евгений Максимович Титаренко (статья о нем опубликована в The Sunday Times от 02.02.01). Он написал и опубликовал несколько детских книг, стал членом Союза писателей, но – очень злоупотреблял спиртным. В средине 70-х его из-за этого бросила жена. Раиса Максимовна старалась ему как-то помочь, устраивала ему консультации с врачами, те помещали его в клиники, но – ничего не помогало. (cit. iš čia)

      Panaikinti