(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-02-05

(406) Įsivaizduojamo pokalbio nuotrupa, xxi

– „Kiekvienas, dar vaikščiojantis po šią žemę, nori gyvent daugmaž pakenčiamai“ [≈], – išgirdau per InfoTV 2013-02-05 ≈20-49.
– Taip, svajonių išraiška. O aš, pilietis.lt, pradėjęs šeštą dešimtį, vis pagalvoju: gera padaryčiau valstybei.lt, jei nusibaigčiau dar nesulaukęs pensinio amžiaus. Argi ne? (Kas gero būtų valstybei.lt, jei imčiau ir prigyvenčiau pensinį amžių? — Nieko [nesugalvoju] . — Vieni nuostoliai.) — „Lietuvos patriotai, išdvėskim nesulaukę pensinio amžiaus!“ – man regis, geras šūkis; pritariantys – atsiliepkit. :)
P.S. Per tą pačią TV ≈21:36 kalbama apie neapykantos nusikaltimus (nusikaltimus iš neapykantos, jaučiant kam nors neapykantą [kitam]). Ar kada nors atsiras terminas autoneapykantos nusikaltimai, kaip teisiškai ženklintas; o kodėl gi ne? (Nusižudžiau pensinio amžiaus nesulaukęs, nes esu patriotas, – tai juk turėtų būt kvalifikuojama kaip autoneapykantos nusikaltimas? LR BK ir toks galėtų juk atsirast.)
P.P.S. Juodokas „pasikalbėjimas“ su televizorium išėjo. Atsiprašau, jei kam nemalonių minčių sukėlė.

5 komentarai:

  1. Vis bandziau suvokt autoneapykantos ir patriotizmo sasaja. Kazkaip nesisieja man - "auka" valstybei.lt is neapykantos sau ir dar baudziama (ar bent jau siuloma apsvarstyti baudziamuma) LR BK.

    AtsakytiPanaikinti
  2. P.S. baudziama tos pacios valstybes BK kurios gerovei aukojamasi.
    P.P.S. dar toks idomus atskyrimas tavo mistiniame pokalbyje. Atskirti pilieciai.lt nuo valstybes.lt. Hipotetiskai valstybe tai pilieciu gerbuvio konstruktas. Jei pilieciai atskiriami nuo valstybes, kazkaip beveik nebera prasmes kalbet apie valstybe. Cia hipotetiskai taip :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mielas Mindaugai, tam atsiprašant pokalby pilna prieštaravimų, tas tiesa; ir (va dabar pagalvojau) jie gal net šį tą atspindi. Kitų žodžių nerasdamas, vartoji „valstybė“, „pilietis“, „patriotizmas“, kurie tarsi turėtų priklausyt tam pačiam semantiniam laukui, nors – jauti – jie žymi lyg visiškai nesusijusius dalykus; valstybė virsta kažkokia vis labiau uždara struktūra, kuriai terūpi ji pati (valdžių šakos aiškinasi santykius tarpusavyje; partijos ginčijasi tarpusavy etc.); ir čia tas „tarp savęs“, man regis, svarbus. Toks palyginimas lenda galvon – su teatru: „valstybė“ veikia scenoj, o tu, pilieti, nusipirkęs bilietą ar gavęs pakvietimą, gali ateit pasižiūrėt, kaip mes vaidinam. Turi teisę plot, švilpt, gali tylėt, žodžiu, išsikraut, nuleist garą, bet viskas vis tiek liks kaip buvę: scena – mūsų, mes aktoriai, o tu – žiūrovas.
      Nežinau, ar ką suvokiamo čia subaksnojau. :)
      O dėl to baudimo už autoneapykantą – mėginau juodai pajuokaut, bet (kaip beveik visada ir atsitinka) nieko gero neišėjo.

      Panaikinti
  3. Taip su teatru palyginimas geras :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar vienas argumentas, kodėl susipratusieji piliečiai.lt turėtų pasistengt gyventi kuo trumpiau, jei jie dirba ne versle ar verslui, t.y. tokie kaip —vg—. :)

      Panaikinti