(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2012-09-25

(349) Įsivaizduojamo pokalbio nuotrupa, xii

– Matei a.a. Gintaro Beresnevičiaus nuotrauką, stovinčią šalia Daukanto aikštės su šūkiu „Policijos prievartai – NE!“?
– Mačiau penktadienį po darbo eidamas į VU Filologijos fakultetą. Ne toks ir ilgas kelio galas buvo likęs iki Krėvės auditorijos, kur vyko Broniaus Krivicko skaitymai, bet viską prikėliau atminty, kas su G.B. mirtim susiję. (1) Pripažinkim: tiems policininkams, kurie jį įgrūdo atitinkamon mašinos erdvėn, jis tebuvo (kuo korektiškiau mėginkim įvardinti) linkęs triukšmaut palygint dažnai visiškai prisigeriantis asmuo; mitologas, religijotyrininkas, eseistas ir publicistas, VDU dėstytojas etc.? – nejuokaukim. (2) Virš esančio šūkio turėtų iškilt dar vienas (ne, ne vietoj esančio, virš): „Nesaikingai pijokystei – NE!“ (Gal ir per daug įsijaučiau, taip, tai ir asmeniška; be to, apie priežastį bei pasekmę galvodamas šitą papildą siūlau.)
Tai yra bjauroka spekuliacija žmogaus mirties aplinkybėm, – taip tai, ką mačiau, vertinu.

6 komentarai:

  1. Anonimiškas2012-09-25 22:39

    Saikingai pijokystei TAIP :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkaip negerai aprašei. Juk svarbiau kuo jis buvo, o ne kad pijokas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal ir negerai... Impulsas buvo, matyt, netikęs: supykau, kad spekuliuojama žmogaus mirties aplinkybėmis. Kaip religijotyrininkas, eseistas, vizionierius-provokatorius G.B. tebėra, ir liks, o va jo kaip žmogaus – deja, nebėr. Ir dėl to labiausiai kaltas alkoholis. (Aš ir pats ne koks abstinentas, per dažnai, manau, su juo, su a., santykius aiškinuos, tik ne kavinėse.)

      Panaikinti
  3. o kas nėra iš meninykų gėręs tam pačiam Suokalbyje? Ir išėjęs netvirtai po to policijai jau atiduodamas į nagus? Ir policija tada Archontas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebuvau tuokart „Suokalby“, tai kaip liudininkas nieko negaliu pasakyt. Palupęs G.B. nebūdavo божый одуванчик, užsukdavo ir į paralelų dausų pasaulį. Netikiu visokiom sąmokslo teorijom, tad, matyt, kviest policiją buvo pagrindo (kvietusiojo manymu). O jau kaip viskas toliau klostės, manom žinantys, nors toj policijos mašinoj ir nesėdėjom. Dėl policininkų kaip archontų nežinau ką pasakyt. Visokių jų turbūt yra. O kad kai kurie ne per daug pagarbiai ir švelniai elgiasi su girtais žmonėm – argi čia koks stebuklas? Nesu linkęs огульно demonizuot visos policijos, bet tikrai geriau, jei pavyksta apsieit be jos.

      Panaikinti