(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2010-10-20

(116.2) Jokių: ar [...]! (ir dar šis tas)

Buvo įrašas apie IQ, raštingumą ir savigarbą.
Buvo klausimas: Paprasčiausias sutapimas ar [...]? Apgailėjau negalįs patikėt, kad galėjo atsitikt ir stebuklas, t.y. kad kas nors ar iš IQ. The Economist (Simo patartas, įrašo nuorodą nusiunčiau adresu redakcija@iqeconomist.lt), ar iš JCDecaux ėmė ir sureagavo.
Ir teisingai dariau netikėdamas, nes vakar išėjęs iš VDA žiūriu – kitoj Maironio gatvės pusėj prie Menų spaustuvės puikuojasi ta pati reklama.
Kad nebūtų toks striukas įrašas, dar pridursiu vieną istoriją:


Laimė ir pilnatvė už $291.95

Viskas dėl tos nelemtos visaskaitystės. Negaliu praeit pro skelbimų lentas nestabtelėjęs. Miesteliuos jos baisiai įdomios, bet ir Vilniuj kai kurios visai nieko. Va viena kabo Pylimo gatvėj prie garsiojo namo, kur leistas Atgimimas (ne tik, bet ne apie tai kalba). Žiūriu, lapelis prisegtas, kurį ir jūs matot. Keistokas būdas reklamuot interneto puslapius, bet ko tik nebūna. Savaitgalį tvarkydamas fotoarchyvą vėl už to skelbimo užkliuvau. Ir – patikrinau. Esmė atskleista pavadinimu: laimė ir pilnatvė už $291.95. Toks biznis, kurį sugalvojo Lesteris Levensonas. Kaip skelbia reklama,
1952 metais, kai Lesteris buvo 42 metų amžiaus, gydytojai pasakė, kad jis gali mirti bet kurią akimirką; tad iš ligoninės tąsyk išsiuntė namo. Namie, siaubingai bijodamas mirties, nepasidavė - jis nutarė pats savyje rasti atsakymus, kodėl taip jam nutiko, ir uždavė sau tris klausimus:
Kas yra laimė?
Koks mano ryšys su pasauliu?
Kas aš esu?
Atsakęs į šiuos klausimus, per tris mėnesius jis visiškai pasveiko ir net 42 metus gyveno be gydytojų pagalbos, kupinas energijos, laimingas. Be to, be didelių pastangų greitai tapo milijonierius ir, svarbiausia, sukūrė metodą [The Release Technique], kurio pagalba kiekvienas žmogus gali siekti laimės ir pilnatvės.
Nusiperki, regis, 15 CD, perklausai – ir… pasijunti išdurtas. Tiksliau – išsidūręs. Just business, kai kas pasakys. Nė velnio. Mulkint lengvatikius – ne biznis. Va dabar šneka apie antkainių reguliavimą ir pan.; būtų mano valia, galvočiau, kaip uždraudus visokias akcijas, nes tai yra nedoras gundymas pirkti tai, ko tau nereikia. Net iš dviejų žmonių girdėjau: prisipirko kažkokio sūrio gaminio, kurio net šuva neėda. (Stop.)
P.S. dėl juoko: paleisk.lt „įkvėpė“ kitą pavadinimą – nuleiskš.lt. Atsidarai, o ten per visą ekraną klozetas su bakeliu, tokiu aukščiau kabančiu. Skylėn įrašai nuleist norimo daikto, reiškinio ir t.t., ir pan. pavadinimą, gali ir nuotrauką ar video įkelt, tada patrauki už virvelės – ir pasigirsta ausiai mielas nugurguliavimas. Tą sūrio gaminį taip reiktų nuleist. Ir paleisk.lt. — Va tokia idėja. Dovanoju, nors tikriausiai niekas nesusigundys.

5 komentarai:

  1. Anonimiškas2010-10-20 13:02

    Klausimai tai universalūs

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bjauriausia – tų klausimų profanacija: atsakai ir per 3 mėn. pasveiksti, o netrukus tampi milijonierium.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pamiršau suabejoti, ar nuėmė kaip broką -- rodos, dar tą patį vakarą kažkur mačiau eksponuojamą

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tai idomiausia, kad i tuos universalius klausimus galima atrast atsakyma per tris menesius.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Geležėlė2010-10-20 18:40

    Ačiū, Virgi, o aš taip apvargęs (apkvaišęs), kad neiziurejau [neįžiūrėjau]

    AtsakytiPanaikinti