(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2012-08-31

(334) Įsivaizduojamo pokalbio nuotrupa, ix

Tiems, kurie dirba važinėdami viešuoju transportu?
Viešuoju transportu važinėja dirbantieji,
o nedirbantieji savo arba valdiškom mašinom?
(Dabar žinosiu, kaip turi atrodyt Vilniaus dirbantysis.)

– Ot įdomu, ar bent vienas Vilniaus viešojo transporto paslaugų atsiprašant tobulintojas/gerintojas naudojasi jo paslaugom?
– Nežinau kaip ir tu, bet spėjimai abiejų, jaučiu, tokie pat.

P.S. (be emocijų). Ir kaip neužmiršt, kad el. bilietas nebe mėnesinis, o tik 30 dienų galiojantis? (Rugpjūtis turi 31 dieną, vadinas, kitą mėnesį viską susitvarkyt reiks viena diena anksčiau.) O kad švieslentės (rodančios, kada kokia transporto priemonė atvažiuos) kada nors Vilniuj veiks tvarkingai – nebetikiu. Ir niekam, manau, net papeikimas nepareikštas.
P.P.S. (08-31, po darbo). Kokios eilės prie spaudos kioskų! Kaip anais laikais prie bananų. Žmonėm, manau, l. stipriai galvoj užfiksavę, kad bilietas tegali/turi būt mėnesinis.

Prieduras (dėl juoko). Už talonėlius galima sumokėt ir kortele, o už vilniečio kortelės papildymus – tik grynaisiais (bent jau taip buvo, kai 30 dienų bilietą pirkau, t.y. 08-23). Suprantama, grynaisiais atpilą (otkatą) atiduot/gaut patogiau.

P.P.P.S. (09-19). Greit ir rugsėjo 22-a, kada baigsis 30 dienų bilietas. Iš ryto pirkdamas cigaretes kioskininkės klustelėjau: „Ar dar vis vilniečio kortelę papildyt galima tik mokant grynaisiais?“ – „Taip. Bet jei ir turėtumėt grynųjų niekuo negalėčiau padėt. Šįryt du kartus pavyko susijungt ir papildyt – ir nutrūko ryšys.“
Prisiminiau vieną komentarą iš facebook.com/Meras.Zuokas, kurį užfiksavo dušimtaidevyni (percituoju):
Šiandien, Trečiadienis rugpjūčio 22 d, 10:00 kioskas prie Santariškių klinikų, viena judriausių visuomeninio transporto arterijų. Vieniečio kortelės nepardavė. sistema neveikia. 15:00 Jeruzalė – neveikia. 17:10, kioskas konstitucijos pr., priešais savivaldybę – sistema NEVEIKIA. praėjo 7 d. Tai yra FAIL
Liūdniausia, kad vilniečio kortelės funkcionavimo istorijos net nebesinori komentuot – totaliai beviltiškas užsiėmimas būtų.

1 komentaras:

  1. Anonimiškas2012-09-01 17:09

    balsuojam už Zuokulą - NE! :D nu mr.15 proc. ale užtat kaip Vilnių pakėlė... - Pvz.? - Nu kiek dangoraižių pristatė...
    O kortelę paskutinę dieną žmonės pirko, nes nenorėjo prarasti ano mėnesio mėnesinio - kaip suprantu, į kortelę nebuvo perkeliama neišnaudotoji suma už ankstesnį mėnesinį. Štai iš čia eilės... Dar kartą - NE!

    AtsakytiPanaikinti