(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2012-01-13

(250) Donelaitiana, iii: logotipas

Gavau el. laišką:
pranešame, kad yra sukurtas Donelaičio minėjimo programos logotipas (autorė Gražina Komarovska). Šis logotipas išrinktas konkurso būdu, kurį organizavo Vilniaus dailės akademija [išrinktojo logotipo autorė – VDA Grafinio dizaino katedros 1 MA kurso studentė]. Maloniai prašome naudoti šį logotipą kaip Donelaičio 300-ųjų gimimo metinių minėjimo programos ženklą ir juo žymėti visą informaciją, leidinius, spaudinius, afišas ir pan. Donelaičio metų logotipo visus galimus formatus rasite Kultūros ministerijos svetainėje [...].
Priekabas – pats logotipas. Oi nežinau nežinau; mano supratimu, nei į tvorą, nei į Donelaitį. (Georgia šriftas man patinka, va ir mano įrašai tuo pačiu šriftu; bet tarp metų pagal visas taisykles turi būti ilgasis brūkšnys be tarpelių. Ir dar: kas per profilis logotipe? Autorės įsivaizduojamo Donelaičio? O kas per dalykai jojo galvoj?)
Beje, įdomu, kaip sureaguos (jei sureaguos) Robertas Jucaitis? Pala, bet ar tik nebus jis suinteresuotas asmuo (per VDA)?
P.S. Paieškojau žinių apie tą vykusį konkursą. Radau šį tą. Supratau, kad absoliuti dauguma vertintojų – dizaino išmanytojai (išskyrus Vaišnį, kuris viską išmano). Konkurse dalyvavo tik studentai (gal dar ir ką tik baigusieji?). Ne, aš nieko prieš jaunuomenę, bet ar ne varžydamiesi su vyresniaisiais savo talentu jie pirmąsias vietas turėtų pelnyt?

3 komentarai:

  1. Anonimiškas2012-01-13 22:09

    Gaila, kad logotipo formatas - tik jpg. Norėtųsi ir gif, ir png formatų, kad jie neduotų šito logotipo su kraštukais, nes naudojant skaitmeniniu būdu (kad ir pateiktis darant), reikia arba rinktis baltą foną, arba uždėti su kraštukais, o tai ne visada dera. Pats logotipas priimtinas, bet ne daugiau. Įdomu, kokie buvo kiti, pateikti konkursui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl logotipo formatų – siūlau ieškot Kultūros ministerijos svetainėj – ieškojau, bet neradau.

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2012-01-29 17:29

    Ir aš užsidaviau klausimu dėl šio logotipo, kuris man pasirodė visai simpatiškas. Tiesa, informacijos apie jį tikrai nėra daug, tad nutariau parašyti pačiai autorei, į kurios kontaktus nuvedė jūsų nuoroda. Per daug nesitikėjau gauti atsakymą, bet gavau. Dalinuosi šia informacija su jumis: Donelaičio profilis yra paimtas iš medžiagos apie Donelaičio kapo tyrinėjimus ir jo kaukolės rekonstrukciją (rekonstravo Vytautas Urbanavičius). Logotipo forma - gotikinė D raidė, minimaliai pakeista, joje užšifruota 300. Aš asmeniškai įžiūriu dar ir K raidę.

    Dėl formatų, aš juos parsisiunčiau iš čia: http://www.lrkm.lt/go.php/lit/IMG/458

    AtsakytiPanaikinti