(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2010-09-16

(104) Vilniaus vaizdai, vi

Vakar grįždamas iš darbo 19 troleibuso po skėčiu laukiau vos ne pusvalandį (bjauroka šlapiom kojom, bet tiek to – pats kaltas). Ir akys vis pakildavo link to ekrano, kuriame turėtų šviest raidės ir skaičiai: po kelių minučių kuris atvažiuos, kas skuba, kas vėluoja. O iš tikrųjų – na, galinio vaizdo veidrodėlio atitikmuo.
Ir svarsčiau: jei namie stovi nudusęs kompas, o manęs klausia: „Turi kompiuterį?“, vis dėlto atsakyčiau: „Ne.“
Ar Vilnius turi viešojo transporto keleivių išankstinio informavimo sistemą? – Išeitų: ne. (Su žmogum lyginant - palaikai.) Pažaidė ir numojo ranka. O kiek šitas numestas žaislas kainavo? Nežinau, bet tikrai nepigiai.

Šiandien iš ryto pirmąkart išgirdau: „Gerb. keleiviai! Pažymėję bilietą, kad būtų laisviau, paeikite į salono galą.“ (+.)

Ar jūs esat kada žymėję bagažo bilietą? Aš kol kas ne, nors įlipęs vidun su žygio kuprine apie tai pagalvoju. Reiktų. Bet pagal taisykles reiktų ir tuo atveju, jei vežies 121 cm ilgio kad ir ploniausią pagaliuką arba 61×60 cm kad ir ploniausią, tarkim, faneros lakštą; o ar reikia bagažo talono 60×40×20 lagaminui, jei jis išsipūtęs; o kaip elgtis, jei vežies, tarkim, du bagažus?
Filologiškai logiškai galvojant, reiktų kalbėt apie bagažo tūrį, o jis apskaičiuojamas sudauginant, ne sudedant, jei gerai beatsimenu…

5 komentarai:

  1. Pasižvalgiau, nei vieno veikiančio, net stoty.

    Seniai jau taip?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei gerai prisimenu, nuo pavasario pabaigos, kai atseit vyko bandymai-derinimai: paveikdavo, vėl neveikdavo ir pan.

    AtsakytiPanaikinti
  3. temą pratęsė 209 (http://dusimtaidevyni.livejournal.com/117506.html) – pasiknaisiojo ir pririnko žinių, kurių aš tingėjau ieškot.
    Nežinau, neviltis visiška apima pagalvojus apie tokius atsiprašant „darbus“. Dabar tos videokameros troleibusuose... Po perkūnais, ar bent vieną darbą galima padaryt kaip pridera?
    Beje, Simai, ar ne pats ir „atkreipei dėmesį“ palipėdamas? Kopėčias bent būčiau palaikęs...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nieko nežinau apie jokius lapelius :].

    Vakare įdėsiu nuotraukų

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėl nuosiuntos Himno teksto link. Lyg ir savaime suprantama, kad nebesinori skaityt tekstų, kuriuos moki atmintinai, nebent esi pasamdytas korektorium, bet, pasirodo, privalu.
    Reiškiu pagarbą!

    AtsakytiPanaikinti