(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-09-25

(517) Įsivaizduojamo pokalbio nuotrupa, xxxii

– Taip, taip, taip. Tu visiškai teisi: esu įsikalinęs save, tekstų įsikalinys esu.
– Tai paskelbk sau amnestiją, išeikim kur, pasižmonėkim.
– Tiesiai šviesiai sakant, nenoriu. Nebent pasigamtėt. Va prisiminiau: kokiais 1988-ais Gimtajam krašte buvo Rimvydo Valatkos ir [jei neklystu] Viliaus Kavaliausko str. ≈ „Aš norėčiau sėdėti Švedijos kalėjime“ – aprodė jiems tuos kalėjimus, anie jais taip susižavėjo, kad užsigeidė pasėdėt (mintyse). Ir aš norėčiau (iš tikrųjų), tik nevertas, tad ir lieka tekstai. – Ne, nenorėčiau, nebent būtų leista [ir] augint jurginus („Do you know dahliasläktet „Rašytojas Vaižgantas“? – „???“; [viskas aišku].).

6 komentarai:

  1. Kažkada „Metuose“ (labai seniai) buvo Prusto esė „Apie skaitymą“ (arba panašiai), kur jis įrodinėja, kaip skaitymas, t.y. bendravimas su teksto autorium yra šimtą kartų geresnis dalykas už bendravimą su žmonėm (pašnekovais). Teskto autorių gali išplūsti, prieštarauti, jis neįsižeidžia ir pan. – ilgiausia virtinė tokių argumentų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Inga, paguodėt; ir aš panašiai save guodžiu, nors ir ne Proustas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Truputį apie kitką.
    Kažkada teiravausi ir patyriau, kad „Sukilėlių“ rankraštis ir mašinraštis yra LLTI rankraštyne. Kokia būtų procedūra žmogui „iš gatvės“ (šiuo atveju man) pažiūrėt į vieną teksto vietą ir jei vienas toks įtarimas pasitvirtintų, gauti nufotografuotą tą fragmentą ir paskelbti žurnale? Ar galima tiesiog ateiti ir visa tai padaryti ar viskas sudėtingiau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Truputį sudėtingiau: pirmiausia reikia prašymą parašyt – nurodyt, ko norima ir kokiu tikslu. Jei tikslas daugiau negu tik patenkint paprasčiausią smalsumą, viskas gerai, tolesni veiksmai įprastiniai.

      Panaikinti
    2. Tuomete galbūt kitą penktadienį, antras zuikis – konferencija.

      Panaikinti
  4. Anonimiškas2013-10-03 10:43

    Pasigamtėt!
    Puikus Tavo naujažodis. Visada žaviuosi (ir mėgaujuosi) Tavo parašyta, parašytu ir parašytais.

    Geležėlė

    AtsakytiPanaikinti