(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-08-14

(494) Dėl juoko: nagi paskaičiuokim, protingieji ir nelabai kurmiai

Sąlyga (iš čia): Mažai taršiems miesto autobusams įsigyti buvo numatyta 89,7 mln. litų paramos. Po viešųjų pirkimų konkurso paaiškėjo, kad šių lėšų užtenka 93 autobusams nupirkti.
– Kiek kainuoja vienas mažai taršus autobusas?

Kurmio filologo reakcija: negi tikrai beveik milijoną? negi tiek gali kainuot autobusas?

3 komentarai:

  1. Gali, gali ir daugiau, priklauso nuo navarotu :)
    Sudek udines sedynes, tamsintus langus, pastiprintus garsiakalbius dar ka fantazija sugalvos ir ziurek 1 mil ir neuzteks :). Bet, tiesa, kuo daugiau navarotu tuo maziau keleiviu telpa. Akivaizdu, kad ne jie yra sio pirkimo prioritetas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau beveik patikėjau, kad gali kainuot ir milijoną, patikėjau. Tik va vieno dalyko nesuprantu: bus Lietuvoj tie 93 labai ekologiški, iki šiol neregėti, o likusieji? Ar ne racionaliau, t.y. kartu ir ekologiškiau, nupirkt kuo daugiau saikingai teršiančių, o senukus, labai stipriai teršiančius orą, pasiųst į metalo laužą? Aišku, negražu įtarinėt, bet ar ne tam tokie liuksusiniai ekopožiūriu perkami, kad būtų galima pasigirt ataskaitose: mes ir tokių turime?

      Panaikinti
    2. Čia toks „bajoriškas“ mostas už mūsų pinigus. Kaip sename anekdote apie plikbajorį restorane: „Grąžos nereikia, palto – taip pat“.Taršos problemos tie autobusai tikrai nesprendžia. Vilniuje 2011 m. buvo 321180 lengvųjų automobilių, Vilniaus rajone dar apie 50 000 (http://www.regitra.lt/lt/naujienos/transporto_registravimas/lietuvos_keliu_transporto_priemoniu_parkas_dar_padidejo). Kai rudenį, dėl susiaurintų gatvių jie užstrigs padvigubėjusiuose transporto kamščiuose (dalis jų - varomi baltarusišku dyzelinu/krosnių kuru) – tie ispaniški autobusai .....

      Priedo, individualių namų šeimininkai dar užkurs savo kieto kuro krosnis. Tada laiką ir vietą pasivaikščiojimui gryname ore rekomenduojama rinktis tik pagal http://stoteles.gamta.lt/ :)

      Panaikinti