(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2012-08-21

(327) Viešmenis: Vilniaus Mona Lisa

Mina Lisa, 2011, Vilnius
Artėja rugsėjis. Gal ir šįmet vyks Nescafé Street Art, kaip vyko pernai prie Baltojo tilto esančiame riedlenčių parke, ir metus pagyvavę kūriniai bus užpurkšti. Tad šis įrašas tebūnie [dar vienas?; tebūnie!] užfiksavimas darbo, į kurį vis atkreipdavau dėmesį, ten būdamas.
Kokių tik Leonardo da Vincio Monos Lisos (1503–1505, eksponuojama Luvre, gal š.m. spalį teks pamatyt originalą) variantų/variacijų neprikurta! (Žr. čia, čia, čia, čia, čia etc., etc.)
Va dėl tokių dalykų (pasaulio šedevrų reinterpretacijos/invariantų ir apskritai kūrybiškumo proveržių) niekada neprisidėsiu prie vienos iš gan populiarių bandiškų akcijų: visi, ką nors piešiantys/užrašantys viešosiose erdvėse, yra vandalai, terliotojai ir pan. Išimtys ne patvirtina taisyklę, o ją neigia; išimtys yra gėris, yra, neprigijusį žodį vartojant, pirmeivystė (Leonardo da Vinci irgi savuoju laiku juk buvo ne taisyklė, o išimtis).

4 komentarai:

  1. Vandalai jie ne dėl savo meno/viešmenio kaipo tokio, o todėl, kad tą daro ne ant savo nuosavybės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, tas riedlenčių parkas irgi ne jų, o savivaldybės (?) nuosavybė; kita vertus, jei jie pieštų ant savo nekilnojamosios nuosavybės, vargu ar tai bebūtų tikrieji graffičiai, t.y. viešmenis :)

      Panaikinti
    2. gal į temą: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4504895/Restoration-nightmares.html

      Panaikinti
    3. Ir į temą, ir net aktualu :)

      Panaikinti