(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2012-07-13

(319) Susieji – ir [pasigalvoja], viii

Yra tokia, bent man, labai įdomi interneto svetainė Nieko naujo: pasivaikščiojimai praeities pėdsakais. Žmogus lanko visokius apleistus statinius – ir Lietuvoj, ir už sienos, – fiksuoja ir skelbia vaizdus, pateikdamas ir būtinosios tekstinės informacijos (labai korektiškai, šaltinius nurodydamas). Galima sakyt, pavyzdinė svetainė.
Žiūrinėdamas Vilniaus 2-ųjų pataisos namų gamybinės bazės vaizdus, stabtelėjau štai prie šitos nuotraukos su parašu „Šiuolaikinis menas, grafiti, tinkamoje vietoje“:
print screenas iš čia

Šitą „Staugsmą pro sukąstus dantis“ (galėtų būt toks pavadinimas) – beveik neabejoju – nupiešė tas pats žmogus, kurio darbų galima pamatyt ir ant atraminės sienos priešais Sporto rūmus (regis, esu matęs ir kitur). Taip pat išdidinta galva, tos rankos – lyg kokios vabalo kojytės, ta veido išraiška... Veikia. (Jei kas pagrasintų kairę ranką nukirst, jei lentynėlės nenurodysiu, – tarčiau: postekspresionizmas.) Ir dviejų dailininkų pavardės sušmėžavo galvoj: Edvardo Muncho (aišku, dėl asociacijos su jo „Šauksmu“) ir Raimundo Sližio (dėl savitos žmonių kūnų ir veidų transformacijos). Gal ir nebūtina pult vertinti, bet, mano supratimu, šio žmogaus piešiniai ant sienų labiau verti vadint menu negu nemaža dalis tų vad. konceptualių darbų, kurie dabar eksponuojami ŠMC.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą