(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2012-02-09

(265) Iš fototekos: Sigitas Geda

Visokių dalykų per gyvenimą žmogus prikaupi, ne tik nuodėmių. Va ne per seniausiai nusipirkau išorinį diską, vad. terabaitą, ir imu jin vakarais kraut iš visokiausių laikmenų tai, ką esu užfiksavęs. Šiek tiek grupuodamas: fototeka, audioteka ir pan. Kvailos minties vadovaujamas: gal kam nors kada nors ko nors prireiks?
Va Sigito Gedos kelios nuotraukos; fotografuota 2005-02-13, per Vilniaus knygų mugę, buvo pristatoma jo poezijos vaikams rinktinė Strazdelio dainos, išleista „Krontos“.

Ar visada Geda pasirašinėdamas savo knygas taip liežuvį iškišdavo?
Keli kadrai yra, o liežuvis vis iškištas:)

Graži man šita (dešinėj) Gedos nuotrauka; tas burnos pridengimas – kad nesimatytų rodomo liežuvio [kam???] :)

Apie Gedos ŠA baigtus spausdint kasdienraščius – čia.

4 komentarai:

  1. Ryte užmečiau akį, bet nespėjau brūkštelėti - vis tie darbai...
    Pirmoji, jei vertintume kaip fotografai, negera, nes nesusitvarkyta su šviesa. Ta violetinė dėmė tikrai nepuošia. "Aureolė" - klaida. Bet šiuokart teisinga klaida, tinkama ir pateisinama. Įdomu, kad dėmė, besiremianti į nugarą spalviškai atsikartoja rašiklyje. Iškištas liežuvis (nesyk teko paregėti) tebus psichologų komentuojamas. Man labiausiai patinka trečioji. Šešėliai, be abejo, nesuvaldytos technikos ženklas, bet šiuokart klaidos ženkliškai prasmingos. Beje, su kokiu aparatu fotografuojama? Liūdnai spėju, kad su kokiu muilinuku. Nepeikiu jų, pati bent keletą turiu, o vienas kuris visada rankinėje. Tik ir muilinukų būna visokių, bet čia jau kita tema. Ačiū už nuotraukas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Negi viena pati Algimanto Mackaus 80-tį turėsiu švęsti? Negi nieko įdomaus jo išsamiausio kūrybos leidinio sudarytojas nepateiks?:) Laukiu ko nors apie A.Mackų. Gal nuotrauką kokią iš jo archyvų turite? Internetas labai skurdus šiuo klausimu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mackaus nuotraukų neturiu, o va tekstų (neskelbtų knygoj) yra kažkur popieryne. Ir kasetė, įrašyta 1995-ais, motinos prisiminimai, neiššifruoti trūni:) Dėl Gedos nuotraukų, tai tiesiog keliskart nufotografavau iš to taško, kur buvau įsitaisęs pasiklausyt, ir tiek, apie jokius apšvietimus ir kt. negalvodamas. Olympą, 10-kart pritraukiantį, tada turėjau, regis, maksimaliai ir pritraukiau vaizdą; portretai įdomiau. Nesu fotografas, tik šiaip spaudinėtojas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, kaip gaila, kad neiššifruoti A.Mackaus motinos prisiminimai... Ir jau antrą dešimtmetį kabina kasetė. Baugu, kad gali kilti pavojus, jog įrašas visai dings. Bent jau skaitmeniniu būdu įrašyti reiktų suskubti, kad nedingtų. Iššifravimas palauks. O koks neskelbtas knygoj tekstelis, išslaptintas šioje svetainėje, tikrai būtų didi patiekėlė, pakeisianti rytmetinį kavos puodelį. Laukiu-:)

    AtsakytiPanaikinti