(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2011-01-04

(151) Skaitinėjami tinklaraščiai

Rokiškio iniciatyva, kai pagalvoji, ir logiška, ir naudinga, bet va tą bendrajausmį sunkoka pajust: я, ты, он, она; вместе – целая страна (blogosfera, lietuviškai – gal tinklaraštynas; plg. rankraštynas, žodynas, skruzdėlynas); jaunystės laikai individualizman stūmė, be to, linija tarp žinių, skirtų „sau“ ar „kitiems“, nešiuolaikiška trajektorija nuvinguriavusi, storesnė, ir vargu ar jau ją bepakeisi (įsikirto: už žodį teks atsakyt kaip už daiktą, pasak M.M.).
Taigi – paklusdamas proto balsui (reikia) – surašiau, ką skaitinėju (garsių ir be garsinimo neįdėjau sąrašėlin).
Pirmiausia – žmonių, kurių nepažįstu:
Žmonių, kuriuos pažįstu:
P.S. Dviejų pradėtų, bet primirštų, gaila: Gintaro Grajausko Elementoriaus ir Vigmanto Butkaus Šiauliuose ir ne tik. O kitų (kurių tinklaraščius tikrai skaityčiau) tekstus kultūriniai savaitraščiai ar svetainės (kultūrpolis.lt, kamanė.lt, bernardinai.lt ir kt. pan.) susiurbia – ir gal net centą kitą sumoka.

15 komentarų:

  1. Širdingai dėkoju už susidomėjimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dekui, taip pat, uz itraukima i skaitomu (ziurimu) sarasa. Man Tavo blog'as taip pat idomus paskaityt, nors dazniausiai mazai ka galiu pakomentuot. Taip pat labai idomi Tavo ideja batauti :) . Sekmes naujuosiuose metuose !

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui ir už žmoną ir už Beresnevičių...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jums ačiū, jūs juk rašot, aš teskaitau!
    Ir Balkanų moteriai ačiū, kad svetimiems vyrams už žmoną dėkojančio tinklaraštininko nepasiunčia teisingo dydžio kilimų ieškot!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2011-01-05 21:28

    Aciu, kad paminejot, kad uzsukat :) O kodel musu stilius nepatinka? :) Nesakau, kad turi patikti, siaip smalsu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Imt žmonėms (ypač jaunesniems už save ir dar kitos lyties) aiškint, kodėl nepatinka jų stilius? Senas esu, bet dar ne savižudis. Viena smulkmenėlė: atkreipkit dėmesį, kokiais ženklais baigėt visus tris komentaro sakinius.
    P.S. Dar ne savižudis? O gal: jau ne savižudis? Greičiau antras variantas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas2011-01-06 21:12

    Baikit, nei savizudis, nei ka, gal kazkas kardinaliai kvailo nepatinka, ka galetume pataisyt. Atviros normaliai kritikai ir tiek (kas lietuvoje tikriausiai nera normalu)? Pasijauciau baisi jaunikle (dabar sedziu issisiepus, bet nedesiu tos sypseneles, tiek jau to). Sutinku, kad komentare sypeseneles atrodo gan idiotiskai, bet taip jau yra, kad gyvenime daugiau sypsausi, nei raukausi. jetaus, vel norejau sypsenele uzdeti, jau reikia tramdytis kazkaip, kad rimciau atrodyciau.
    Bet prie ko cia ta lytis, tai ka zinau. gal durnesnem uz save laikot, ka?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Va taip žmogus ir esi išprovokuojamas veltis į kalbas, užuot protingai patylėjęs (t.y. nuomonę pasilikęs sau). Nors kuo puikiausiai suvoki, kad nėra jokios prasmės – niekas nepasikeis, tik patirsi kartėlio: likai nesupratęs ir nesuprastas.
    1) Dėl lyties paminėjimo. Toks dalykas egzistuoja, egzistuoja ir lyčių skirtumai, nulemti daugybės dalykų, tarp jų ir išankstinių nuostatų. Jūsų paskutinis sakinys – puiki iliustracija: vyrai mano esą protingesni už moteris. Aš taip nemanau. Paminėjau lytį todėl, kad aiškinantis, ypač apie tokius dalykus kaip stilius, ji, manau, turi įtakos.
    2) Stilius, sutikit, bent šiek tiek atspindi patį žmogų. Ergo, vertindamas stilių, vertini ir žmogų? O šito tikrai nenoriu daryt. T.y. ginčytis dėl skonio.
    Nieko „kardinaliai kvailo“ Jūsų įrašuose neįžvelgiu, o jei kas ir įžvelgtų – tai neturėtų nieko bendra su stilium. O va „jetaus“ – turi, ir man tai patinka, nes ir pats šį žodelytį mėgstu.
    P.S. Dėl tų taip išplitusių šypsenėlių: šypsotis turi skaitantysis, jei perskaitytas tekstas jį pradžiugina – tada, kada nori; o jei rašantysis sufleruoja, kaip jis turi reaguoti – šioks toks voliuntarizmas; šypsenėles lyginu su užkadriniu juoku. (Prisipažįstu: ir aš kartais nesusilaikau šitokiu būdu nepasišypsojęs; užkrečiama.) Bet tai tik mano nuomonė.
    Ir tos rašytinės šypsenėlės neturi nieko bendro su gyvenimu – šypsokitės, jei norit, nes tai gražu! (Susimąstęs ar net susiraukęs veidas kartais irgi būna gražus.)
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas2011-01-08 12:58

    aciu uz isprovokuota komentara. Ir jums sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonimiškas2011-01-24 03:51

    Oho, kokie žmonės skaito! Mane, kaip visiškai nesireklamuojantį, stebina, kaip žmonės ir atranda.

    Tik aš beveik nieko neskaitau internetuose, nors šičion kartais užsuku pasižvalgyti. Retokai. Per retai.

    Už gerą žodį dėkui.

    Tik mes truputį pažįstami – porą kartų esame šnektelėję :). Nelabai aš ir slapstau savo tapatybę, nors ir neviešinu. Argi tai esmė?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Taip, Valdemarai, esam šnektelėję. Nors to per mažai, mano supratimu, kad drįsčiau žmogų vadint pažįstamu.
    O dėl tapatybės slapstymo ar viešinimo – kiekvieno privatus reikalas; kaip norim – taip elgiamės, ir nieks neturėtų aiškint, kaip su ja turėtumėm elgtis.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonimiškas2011-01-24 17:05

    Jei pažįstamas reiškia, kad tą žmogų pažįsti, o ne tik buvai susitikęs, tuomet taip. Bet kiek tuomet išvis galima turėti pažįstamų, juk pažinti kitą žmogų yra be galo sudėtinga, jei išvis įmanoma?
    Ir kaip vadinti tokius, kurių nepažįsti, bet esi susipažinęs?

    Išvis įdomu, kaip susijaukė (ne Jums taikau) žmonių tarpusavio ryšių terminai. Bičiulis, kažkada rodęs labai artimą ryšį, dabar reiškia mažiau, nei draugas. Draugas, jei apie kitos lyties asmenį, reiškia mylimąjį ar žmogų, su kuriuo kartu gyvenama (sugyventinis bent man tai iš tiesų skamba bjauriai). Draugo sąvoka išvis baigia išsikreipti dėl to. Ir dar pažįstamas reiškia daugiau, nei tik žmogų, su kuriuo esi susipažinęs. Tai kažką sako apie kultūrą ir visuomenę. Hm, gal bus man proga įrašą sukurpti?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Pažįstamas pirmiausia ir turėtų reikšt žmogų, kurį (bent šiek tiek) pažįsti. Yra juk ir kitų žodžių: matytas, girdėtas, sutiktas ir kt.
    O dėl įrašo – tema, verta būt pasvarstyta. Lauksiu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. "Šiauliuose ir ne tik" (http://siauliuose.blogas.lt/), Virginijau, po truputį atgaivinu-atgaminu.
    O Paties Blogą laikas nuo laiko peržiūriu ir galiu jį tik labai pagirti :)
    Linkėjimai -
    Vigmantas

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip, Vigmantai, užfiksavau, kad ima atgyti. Sveikinu ir džiaugiuos. Tada, kai rašiau, regis, dar nebuvau pastebėjęs atsigavimo ženklų.

    AtsakytiPanaikinti