(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2014-01-27

(577) Dėl juoko: „Stasė savo padarys“, o —vg— tikriausiai ne

Svarbiausia turėt atsargoj smogiamąją citatą, kuri skaitantiesiems trinkteltų per galvą: va šito tai tikrai nesitikėjau! – atkapstei tokią, kad negalimas atvejis būtų nepritrenkti. – Ne, tai nebus Marxo-Engelso-Lenino-Stalino, ne Nietzschės ar Schopenhauerio, ne Donelaičio ar Maironio, net ne Marcinkevičiaus ar Gedos citata. – Akmenės rajono „Jaunosios gvardijos“ kolūkio karvių melžėjos Stasės K. citata.
Žvelgiu į savo tinklaraštį ir suvokiu: jokių laimėjimų nebus, tik daugmaž tas pat. Tas pat buvo ir Stasei K. iš „Jaunosios gvardijos“ kolūkio, ji tarp savų geriausia (jau šeštus metus), primelžia daugiausia, va 1960-ais primelžė po 2707 kg pieno iš karvės, bet... rezultatai negerėja:
– Galėjau pasiekti geresnių rezultatų, jeigu būtų buvusios sudarytos geresnės sąlygos pieno išmilžiui didinti. Nekokia buvo ganykla. Toje pačioje ganykloje karvės ganomos kelinti metai. Ir gerai įžėlusią žolę savo išmatose jos nenoriai ėda. (Pergalės vėliava: Lietuvos KP Akmenės rajono komiteto ir rajono darbo žmonių deputatų tarybos organas, 1961-01-28, p. 1)
– Kodėl „Stasė savo padarys“, o —vg— greičiausiai ne?
– Dėl to, kad Stasė K. „Jaunosios gvardijos“ kolūkio valdybai patarė pakeist karvių ganyklą. Ganyt, kur ne taip prišikta. Ir SSKP XXII suvažiavimo garbei įsipareigojo 1961 metais vidutiniškai iš kiekvienos karvės primelžt po 3000 kg pieno.
O —vg—? Ganos toj pačioj pievoj jau penkti metai. Tad jokie laimėjimai horizonte jam ir nešvysčioja.

15 komentarų:

  1. Labai jau kubiliškos nuotaikos...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš dalies taip, bet juk ir autoironijos nemaža dozė yra; o gal tik man pačiam taip atrodo.

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2014-01-28 17:43

    Kokių dar laimėjimų ganyklose?! Tik gėlių, tik žolių, tik karvių užpakalių, tik melžėjų blauzdų!

    Geležėlė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na žinai, Ričardai, nustebinai: kokių dar laimėjimų? Laimėjimas yra vis kuo daugiau primelžt iš karvės! Kaip ir zootechniko – ne į melžėjų blauzdas žiūrėt, o ilgą ilgą pirštinę užsimovus kuo daugiau karvių iš pirmo karto apsėklint. :)

      Panaikinti
  3. Anonimiškas2014-01-29 10:03

    Kol nepamatysiu šaltinio kopijos - nepatikėsiu:->

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pergalės vėliavos kopijos?

      Panaikinti
    2. Anonimiškas2014-01-29 11:01

      Aha, to partijos organo arba jo dallies kopijos...

      Panaikinti
    3. Turiu kserokopiją, kas be ko. — Bet kodėl net neprisistačiusiam žmogui turėčiau de visu įrodinėt, kad citata tiksli? Atsiprašau, bet nepripažįstu kaltumo prezumpcijos. Jei netikit, apsilankykite nacionalinėj bibliotekoj ir patikrinkite. Tai jūsų problema, ne mano.

      Panaikinti
    4. Anonimiškas2014-01-29 11:42

      Ok - įtikinot! Savo problemą pasiimu ir išsinešu... Pasiuntėt toli - ten senai nebuvau :-( Geros dienos visiems - (ne visai) Anonimas. Nesušalkime!

      Panaikinti
    5. Atsiprašau, jei jums pasirodė, kad per griežtai sureagavau. Bet išties: kodėl turiu įrodinėt, kad nesukūriau Stasės K. ir jos pasisakymo?
      O dėl anonimiškumo – na, nepatinka man. Bent vardą žmogus parašytų, tuolab kad „(ne visai) Anonimas“.

      Panaikinti
  4. Anonimiškas2014-01-29 12:31

    1. O netgi jeigu visa Stasė ir visa situacija būtų sukurta, aš patikėčiau. Iškart. Nes krizenu sau saujon, kai ieškoma įrodymų. Įrodymų niekada nėra ir nebuvo.

    2. Anonimiškumo aš irgi netoleruoju. Nes šiame gyvenime geidauju bendrauti su vyru, su moterim, su dailininku, su santechniku, su varle, su ežiu. O kokion kompanijon papulsiu anapusybėje, nėra jokių žinių.

    Geležėlė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas2014-01-29 16:47

      Noriu Jums, Geležėle, prisistatyti - esmi Ašvienis. Dabar mudviejų ne-anonimiškumo lygis vienodas. Pasakysiu dar daugiau - šiapusybėje biologine, socialine ir bet kuriomis kitomis prasmėmis esu vyras. Galite pradėti mane toleruoti ;-)

      Ašvienis

      Panaikinti
    2. Aha, susiejau, Geležėlė = Ričardas Š., šitą nuo neatmenamų laikų žinau; o Ašvienis = Audrius B.?
      [Beje savo asmenvardį galima juk įrašyt tinkamoj vietoj – Komentuoti/Atsakyti kaip: ir – Vardas.]

      Panaikinti
    3. Oho! Ne tinklaraštininkas, o rentgeno aparatas! Ačiū -vg-.
      Bandau pradėti taisyklingai rašyti. Atrodo, kad sekasi. Ane?

      Panaikinti
    4. Puikiai sekasi!
      Perskaitęs „rentgeno aparatas“, prisiminiau kitą komplimentą – „knyslys“ (ten pavartota mažybinė forma, bet studentų bendrabučio kambario draugai žemaičiai Antanas J. ir Vincas Ž. įdiegė imunitetą aukštaitiškoms duonytėms ir mėsytėms) :)

      Panaikinti