(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2011-10-11

(218) Visiškai tarp kitko: apie beprasmį norą fiksuoti

Na, pagriaudė – nutilo, kruša bemat ištirpo, tas debesis plaukė nuplaukė, kitas atplauks, ir viskas, ir nieko čia juk tokio.
Bet va išgirdęs griaustinį puoli prie lango: o! kaip aptemo; čiumpi fotoaparatą ir mėgini iš tarpdurio užfiksuot dar matomus ledukus – lyg tai būtų svarbu ne tik šią popietę, bet ir bent jau ryt. Juokinga, kai/jei pagalvoji.
Rimtai šnekant, išties juokingas dalykas tas gyvenimas (ir nereikia jokių patikslinimų, kaip antai: sub specie æternitatis).

8 komentarai:

  1. Labai pazistamas jausmas :) Juk kiek gali fiksuot tuos nukritusius ar krentancius lapus, kiekvienais metais tas pats, bet vis tiek tik saule prasviecia pro debesis tuoj puolu fotografuot spalvas keiciancius lapus. Ir ne vien su lapais ar krusos ledukais ar dar kuo nors taip vyksta. Kartais sedi kavinej kokioj prie gatves ir matai pro sali einancius zmones, jiems greiciausiai tai kasdienybe, kaip ir kad man kiekviena diena vaziuojant i darba tuo paciu laiku sutinku tuos pacius automobilius ir kartais pagalvoji, kad reiktu pradet sveikintis su jais. Turejau minty fotografuot juos, bet sunkoka tuo paciu dar ir vairuot :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Cha, anksčiau, kai dar fotogalimybės nebuvo taip paplitę, juk būdavo - va, ledukus parodyčiau kokiam artimam žmogui, kuris darbe (kitame mieste ar dar kur) buvo ir nematė - betgi nėra kuo „nufotkinti“.
    Dabar turim galimybę kiaurą parą fotografuoti - ir kyla klausimas apie prasmę?
    Tai - nebeturim, kam parodyti? :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Scania, gal ir turim kam parodyt, bet ar interesas islikes ziuret?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2011-10-11 23:01

    Čia apie betką ištiktųjų - galimybių begalė. Svarbu kas tas galimybes naudoja. Vienam ta ledukų foto šiaip dėl grožio, kitam vos ne grafomaniškas atitikmuo fotografijos, trečiam idėjinė iliustracija. Aišku,kaip žmogus keičiasi, taip ir turinys gali pakisti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man kirba mintis, kad fiksuot puoli iš tuštybės – fiksuodamas tarsi ir save fiksuoji, „įsiprasmini“, nors išties tai juk esi kaip tas ledukas. Ne apie jus, mielieji, apie savo gyvenimą taip manau:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pavyzdys, kada tuštybė tampa patenkinta: fiksuoji – įvertina – o tas vertinimas dar ir pacituojamas mokslo darbų tęstiniam leidiny (žr. p. 71–72) – va ir paralelinė, scientistinė! – blogorama.lt:))) — Juoda autoironija, jei kas mėgintų manyt kitaip.

    AtsakytiPanaikinti
  7. @-VG- o pats paskutinis sakinys, apie autoironiją - tai toks juodas liūdesys dėl komentatorių išprusimo... :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. taip, scania gti, pagavai antrąjį tuštybės laipsnį:)

    AtsakytiPanaikinti