(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2013-11-22

(542) Tataigi: jau post-

Štai viskas ir įvyko, ir baigės.
Kai – prisiklausius kalbų (kuriose buvo minimas ir Orwellas, ir Camus) – leido ir man tart žodį, išsitraukiau iš švarko vidinės kišenės tris prisirašytus lapelius, bet anie taip ir liko sulenkti.
– Po perkūnais, žinot, jaudinuos: ne tik žodžių prie grabo prisiklausiau, bet ir pats galiu tarti, o pabaigoj kalbėjusiems padėkoti. Kas dar yra tokią palaimą patyręs?
Tiesa, ne pats „pietų“ pakviečiau, bet čia jau smulkmena. 

10 komentarų:

  1. Post-? Pre scriptum buvo leista tikėtis sulaukti "punktų sakymo" šioje erdvėje. Vyliausi paskaityti. Vilties taigi neprarandu. Vis tik suprantu, kad šįvakar nelabai rasis laiko "tris prirašytus lapelius" ar atmintį atlenkti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nelabai ir noris atlenkti :) O apskritai – labai smagios šermenios buvo. Ir radijas buvo, tai gal kas nors audio pavidalu viešumon pasklis. Pažadu pranešti.

      Panaikinti
  2. Žinai, Virgi, šiąnakt sapnavau, kad mudu diskutuojam dėl tų kunigo žiūronų, kur sakeisi vis neįminąs, kam jie jam buvo reikalingi. Prabudusi labai tiksliai atsimenu, kaip sakiau Tau: tai gal paukščius stebėjo? O gal šiaip, cekavu (čia tiktų ir Marčėno "į mergas":)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įsivaizduojamo pokalbio nuotrupa, xxxiv

      Susitinka du diedai, abiem 50+.
      – O tu žinai, vienajauna sakė, kad sapnavo mane.
      – Eik tu sau! Negali būt. O ką jūs tam sapne darėt? Tikriausiai nesakė...
      – Pasakė: paukščius pro žiūronus stebėjom.
      – Eik tu sau! Pala, o ką tai galėtų reikšt?

      Kad smalsus žmogus. Bet negi diedas diedui teisybę sako? :)
      P.S. Ačiū, Jūrate, ir sėkmės santrumpos dr. linkui.

      Panaikinti
  3. Marčėnas sako: kokios dar mergos? angelus kunigas stebėjo, angelus... Ir dar: prikabinu vakar dienos įrašą Kasdienybėse: "Virgis, priimdamas Vytauto Kubiliaus premiją, išsitarė besijaučiąs šiek tiek mirusiu. Tarytum jam būtų suteikta unikali galimybė klausytis kalbų prie savo kapo ir net už tas kalbas padėkoti.
    O štai aš, kalbėdamas tose „laidotuvėse“, nepasakiau gal svarbiausio: tokie, kaip Virginijus Gasiliūnas, filologijai pašaukti ir pasmerkti žmonės mums, visiems pasmerktiesiems – tikriems literatams, tikriems poetams, kritikams, literatūros tyrinėtojams, kritikuotojams iš keistos meilės ir iš tos meilės kritikuojamiesiems – suteikia progą bent trumpam pasijusti vieno kraujo, vienos, mums nepriklausančios, tiesos.
    Išties – tokią gyvenimo dangų nuskaidrinančią bendrystę dažniausiai ir išgyvenu per laidotuves."

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, Aidai, kaip reaguot į tai, ką perskaičiau, tai pasidalinsiu vienu tokiu mintigaliu. Penktadienį po visko važiuodamas troleibusu nenamo, pagalvojau: visai galimas dalykas, kad Marcelijus M. „Kukutį savo laidotuvėse“ parašė ar po kokios premijos jam teikimo, ar tokį dalyką prisiminęs. – Ačiū, Aidai, dovanos jau 2/3 įveikiau. (Juokingas pavadinimo plėtinys ėmė suktis galvoj: tuščia jo – pilna kitų ir kitko.)

      Panaikinti
  4. Anonimiškas2013-11-23 23:04

    Rodos, trūko diskotekos. Neliūdėkit, atsigaukit!
    Poliarizuoti stiklai – "Stasė" http://www.youtube.com/watch?v=5iUGwXNQKuc

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už diskoteką. Bet laureatas vis tiek šokt kviestų kurią nors iš rudaakių tamsiaplaukių :)

      Panaikinti
  5. Anonimiškas2013-11-25 22:41

    Štai kaip viskas klostosi. Ką gi, Teisutis Makačinas – "Rytmetis Lazdynuose"... http://www.youtube.com/watch?v=pBBG1hIOKYc

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O galima – vakare Pašilaičiuos Pink Floydų pasiklausysiu? :)

      Panaikinti