(cc) (by:) —vg— [filologas (platesniąja prasme) ir batautojas]

2015-04-20

(743) Pakeliui namo, xx: taisyklių papildymas ėmė ir susiformulavo

A4-G, prisigrūdusiam: jaunuolio kuprinė (kuprinė gerai, ir aš su kuprine), kurioj kažkas kieto, visąlaik (atsiprašau: ne visai visąlaik – nuo „Panoramos“ ligi „Sietyno“ stotelės) brūžino nugarą. Savo kuprinę nusiėmiau įlipdamas ir laikiau rankoj, kol išlipau.

Siūlyčiau papildyti Naudojimosi viešuoju transportu taisykles vienu punktu (susipažinau su Vilniuje galiojančiomis; tokio nėr):
Įlipdami į viešojo transporto priemonę (jei matot, kad joje yra daug stovinčiųjų), nusiimkite kuprinę ir laikykit rankoje. Taip pasielgdami – „suplonėsite“, ir bendrakeleiviai jums už tai bus labai dėkingi.
P.S. —vg— nusismulkino? Bet juk tinklaraštis vadinas „šis tas apie šį tą“. T.y. iš esmės apie smulkmenas. Kurios yra svarbiausios.

8 komentarai:

  1. Mikrobangų krosnelės instrukcijoje teko skaityti perspėjimą, kad į krosnelę katino negalima dėti.
    Sakyčiau, jei neturi supratimo ir esi kanopinis, tai smulkink tu tas instrukcijas nesmulkinęs, vis tiek smegenų nepridės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Rūta, jūs teisi – net jei iš tikrųjų kas nors panašaus būtų parašyta taisyklėse, vargu ar visi to ir paisytų.

      Panaikinti
    2. Labiausiai ačiū už Rūtą. Svarbu asmuo, su kuriuo bendrauji, o ne nepažįstamas elektroninis slapyvardis. Ačiū, kad skyrėte laiko, dėde Tekste :)

      Panaikinti
    3. Oi, jūs per jautriai reaguojat, Rūta. Toks kreipinys yra / turėtų būt įprastas.
      Kreipinys į mane, dėde Tekste, sujaudino; vargu ar tokio aš vertas esu.

      Panaikinti
  2. I Tokijo traukinius tokius zmogus siusti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesu Tokijo traukiniais važinėjęs, bet įsivaizduoju, kad jie visada sausakimši, ar ne, Mindaugai?

      Panaikinti
  3. Ne visada, bet tada kai i darba ar is darbo vaziuoji. Peronuose dirba zmones, kurie padeda zmonems susigrusti i traukini, kad durys uzsidarytu. Vaizdas kartais vertas daugiau nei zodziai: https://youtu.be/b0A9-oUoMug

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Principą supratau. Bet: va jei atsiranda toks nenuovoka, kuris su kuprine ant pečių, o joj yra šis tas duriančio iš išorės, įsispraudžia tan traukinin? – Kaip bendrakeleiviai elgias? – Aš tylėjau ir [~ kentėjau], o kaip būtų Tokijuj?

      Panaikinti